Noble


Zangeres Noble heeft gewoon al 50 jaar podiumervaring. De Dordtse zangeres Marian Vroege bracht in 1967 op 20-jarige leeftijd haar eerste single 'My Mother' uit onder de artiestennaam Marian Nobel. In de jaren erna verschenen er op platenlabel Polydor nog verschillende singles van haar, die net tegen de hitparade aan schurkten en haar stiekem steeds meer bekendheid brachten. 'Take Me To Your Leader', 'Good Things Are Coming To Me' en 'Deep Down Inside' verschenen overigens wel onder haar iets aangepaste achternaam, want Marianne Noble klinkt natuurlijk een stuk internationaler. Met dank aan Willem Duys voor die aanpassing. Bij een andere platenmaatschappij kwam er in 1976 nog een single van haar uit: 'Secret Love' en die bevestigde wat toen al bekend was: Noble kan geweldig zingen.

Haar stem viel ook andere artiesten op, want Noble heeft als gastzangeres met Hans Vermeulen en The Sandy Coast gewerkt en met andere bekende muzikanten en componisten, zoals Leo Bennink, Wil Matla, Soulzanger Euson en Jody Pijper. Inmiddels had zij ook al haar eigen Noble band opgericht waarmee ze vooral in de jaren 80 en 90 veel in binnen- en buitenland heeft getourd. Daarna zette ze de muziek vanwege een wat mindere periode in haar leven op een iets lager pitje, maar uiteraard bleef het toch altijd kriebelen en in die tijd heeft Noble dan ook bij verschillende bands meegespeeld.

De zangeres met een halve eeuw ervaring brengt op het podium soul, blues en rock met hart en ziel

In 2012 werd Noble genomineerd voor de titel 'Grijze Dakduif' bij Giel Beelen en heeft ze in de finale bij DWDD gestaan. En in 2018 deed ze mee aan de allereerste editie van The Voice Senior. De inmiddels 71-jarige Noble deed als een rasechte rockchick, gekleed in panterprint en met ruige overknee-laarzen aan, een stijlvolle versie van Amy Winehouse's 'Back to Black' en maakte daarmee indruk op zowel de coaches als de kijkers thuis. Natuurlijk schopte ze het tot de finale. Daar zong ze twee liedjes. Eerst 'Mercy' van Duffy en daarna 'I'm Sorry' van Brenda Lee. Alle vier de coaches waren onder de indruk van haar optredens. Haar eigen coach Angela Groothuizen verwoordde het treffend: "Ik denk dat jij van deze fantastische finalisten de meest authentieke bent. Ik hoop dat heel Nederland dat ziet." Helaas moest Noble genoegen nemen met de tweede plaats, ondanks dat ook de uiteindelijke winnaar Jimi Bellmartin dacht zij er met de winst vandoor zou gaan.

Maar die hernieuwde aandacht vormde wel de uitgelezen kans voor Noble om haar akoestisch ensemble Magpie, waar zij met haar dochter Menke samen in zingt, op te schalen naar The Noble Band. Met het aantrekken van een drummer, toetsenist en bassist naast vaste gitarist Tom Punt staat er nu dan ook weer een volwaardige rockband achter Noble waarmee ze doodleuk en boordevol enthousiasme nog een keer de Nederlandse podia gaat bestormen.

Voorwaarden

Op al onze overeenkomsten, opdrachtbevestigingen en offertes zijn de algemene voorwaarden van Ambassadors of Entertainment van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de KvK onder nummer 30246088 en ook hieronder na te lezen. Onze klanten verklaren automatisch deze algemene voorwaarden te hebben ontvangen en akkoord te gaan met de inhoud ervan.
Lees onze algemene voorwaarden

Copyright

Ambassadors of Entertainment behoudt zich ten aanzien van alle op deze website geplaatste content het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Om die reden is (gedeeltelijke) openbaarmaking, verspreiding en/of verveelvoudiging van tekst-, audio- dan wel beeldcontent afkomstig van deze website, zonder expliciete (schriftelijke) toestemming van Ambassadors of Entertainment, niet toegestaan.

Disclaimer

Vorm en inhoud van deze website zijn door Ambassadors of Entertainment met uiterste zorgvuldigheid uitgekozen. Indien onderdelen van deze website niet (deels) naar behoren functioneren en/of gegevens op deze website onjuist of onvolledig zijn, kunnen Ambassadors of Entertainment noch webdesigner Benul dB aansprakelijk worden gesteld voor (in)directe schade voortkomend uit het gebruik van deze website.

Contactgegevens