Pieternel


Deze avontuurlijke ‘Nashville-girl’ uit Amsterdam verlegt de grenzen van het genre op een onverwachte manier. Natuurlijk speelt Pieternel gitaar, maar ze geeft haar eigen draai aan de geliefde sound uit Music City. Verwacht bij haar dus vooral intieme en akoestische songs over groei, geliefden en het lonkende avontuur, waar dan ook.

Want ja, het maken van haar eerste album in Nashville en New York City was een groot avontuur! Tijdens haar verblijf in deze twee Amerikaanse steden ontdekte Pieternel haar liefde voor folk en country, gecombineerd met een vleugje pop. Haar zang en melodische stijl laten dan ook duidelijke invloeden horen van artiesten als First Aid Kit, Lucius, Bonnie Raitt, Chris Stapleton en ook onze eigen Douwe Bob.

In Amerika ontdekte ze haar liefde voor folk en country en ze combineert die met een vleugje pop

De Amsterdamse performing artist ging aan de slag met haar eigen muziek en nummers van tijdens haar opleiding aan het Conservatorium en later de Kleinkunstacademie. Pieternel legde daar een sterke muzikale basis en ontwikkelde vervolgens een flinke portie zelfvertrouwen op het podium tijdens het touren door Nederland met verschillende, eigen muziektheaterproducties.

Haar debut EP 'Cafe’ werd in april 2018 uitgebracht en die wakkerde de nieuwsgierigheid alleen maar aan. Inmiddels zijn die (hooggespannen?) verwachtingen stijlvol ingelost. Haar debuutalbum presenteerde Pieternel op 9 oktober in 'Bitterzoet' in Amsterdam. Helge Slikker en Femke Weidema produceerden dit trans-Atlantische album met warme nummers, positieve vibes en dromerige, soms opzwepende gitaren. Eén keer luisteren en je bent verkocht, volgens de kenners.

Voorwaarden

Op al onze overeenkomsten, opdrachtbevestigingen en offertes zijn de algemene voorwaarden van Ambassadors of Entertainment van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de KvK onder nummer 30246088 en ook hieronder na te lezen. Onze klanten verklaren automatisch deze algemene voorwaarden te hebben ontvangen en akkoord te gaan met de inhoud ervan.
Lees onze algemene voorwaarden

Copyright

Ambassadors of Entertainment behoudt zich ten aanzien van alle op deze website geplaatste content het auteursrecht uitdrukkelijk voor. Om die reden is (gedeeltelijke) openbaarmaking, verspreiding en/of verveelvoudiging van tekst-, audio- dan wel beeldcontent afkomstig van deze website, zonder expliciete (schriftelijke) toestemming van Ambassadors of Entertainment, niet toegestaan.

Disclaimer

Vorm en inhoud van deze website zijn door Ambassadors of Entertainment met uiterste zorgvuldigheid uitgekozen. Indien onderdelen van deze website niet (deels) naar behoren functioneren en/of gegevens op deze website onjuist of onvolledig zijn, kunnen Ambassadors of Entertainment noch webdesigner Benul dB aansprakelijk worden gesteld voor (in)directe schade voortkomend uit het gebruik van deze website.

Contactgegevens